Pikantní sardinky
30 min.
Ingredience
- 50gramůOříšky piniové
- 50gramůHrozinky
- 400mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůSardinka obecná
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
63 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky dáme na 15 minut bobtnat do misky s vlažnou vodou.
- 2V pánvi na smažení rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a v několika várkách v něm osmažíme v mouce lehce obalené ryby. Necháme je smažit stejnoměrně do zlatova, pak je vyjmeme děrovanou kuchyňskou lopatkou a pokládáme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal nadbytečný olej.
- 3Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky cibule a osmažíme je v pánvi na 3 lžících oleje. Přilijeme vinný ocet a cibule v něm vaříme, dokud nebudou měkké.
- 4Do skleněné mísy pokládáme po vrstvách osmažené ryby, každou vrstvu osolíme a přelijeme trochou horkého octa a navrch vždy dáme část koleček cibule, piniových semínek a scezených a pokrájených hrozinek. Nakonec vše přelijeme zbývajícím octem, dáme vystydnout, mísu zakryjeme a necháme před konzumací ryby na chladném místě den nebo dva marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.