Pikantní sépie

105 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat.
  • 2
    Sépie nakrájíme na menší kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Poté přimícháme česnek a cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání opékáme. Sépie osolíme a opepříme.
  • 3
    Chilli papričky důkladně rozmělníme, petrželovou nať i lístky bazalky opláchneme, okapeme a najemno nasekáme. Chilli, petržel i bazalku přimícháme k sépiím. Dochutíme mletou paprikou.
  • 4
    Sépie zalijeme 150 ml vody a na mírném ohni dusíme v zakrtyté nádobě asi 1 hodinu, dokud se voda neodpaří.
  • 5
    Hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.