Pikantní sépie
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička sušená
- 500gramůSépie
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 150mililitrůVoda pitná
- 3špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl mořská
- 5stroužkůČesnek
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat.
- 2Sépie nakrájíme na menší kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Poté přimícháme česnek a cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání opékáme. Sépie osolíme a opepříme.
- 3Chilli papričky důkladně rozmělníme, petrželovou nať i lístky bazalky opláchneme, okapeme a najemno nasekáme. Chilli, petržel i bazalku přimícháme k sépiím. Dochutíme mletou paprikou.
- 4Sépie zalijeme 150 ml vody a na mírném ohni dusíme v zakrtyté nádobě asi 1 hodinu, dokud se voda neodpaří.
- 5Hotový pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.