Pikantní sladká treska
30 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůCibulka jarní
- 3plátkyAnanas
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5decilitryVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme sójovou omáčku se zázvorem, česnekem a pepřem.
- 2Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ji v ochucené sojové omáčce.
- 3Jarní cibulky omyjeme, bílé části nakrájíme najemno, zelenou nať na kolečka. Ananas nakrájíme na malé kousky.
- 4Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět bílé části nakrájených cibulek. Pak do pánve vmícháme cukr, přilijeme vývar a krátce povaříme.
- 5Větší část zelené natě cibulek přidáme s kousky ananasu, rybou a zbylou marinádou do pánve, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na středním ohni. Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zelenou natí cibulek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.