Pikantní slávky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pesto: lístky koriandru rozmixujeme spolu s olivovým olejem, česnekem a zelenou chilli papričkou. Podle chuti osolíme, opepříme a odložíme stranou.
  • 2
    Rozehřejeme olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drcený česnek a 8 minut za občasného zamíchání zahříváme, až směs zhoustne. Přimícháme papriku, chilli koření a mletý kmín.
  • 3
    Vložíme mušle, 1 minutu je mícháme s ostrou kořeněnou směsí, potom přilijeme vývar. Hrnec zakryjeme poklicí a asi 12 minut mušle zvolna vaříme, než se otevřou; hrncem často třeseme. Odstraníme mušle, které se neotevřely.
  • 4
    Děrovanou naběračkou přemístíme mušle do vyhřáté mísy. Vývar přelijeme do menšího hrnce a vaříme, až se asi polovina vyvaří. Přidáme šťávu z limetky, dochutíme pepřem a solí a omáčkou přelijeme mušle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.