Pikantní slávky
45 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 350gramůRajčata
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1200gramůMušle slávky
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 1lžičkaKmín mletý
- 600mililitrůVývar rybí
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- Pesto
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pesto: lístky koriandru rozmixujeme spolu s olivovým olejem, česnekem a zelenou chilli papričkou. Podle chuti osolíme, opepříme a odložíme stranou.
- 2Rozehřejeme olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drcený česnek a 8 minut za občasného zamíchání zahříváme, až směs zhoustne. Přimícháme papriku, chilli koření a mletý kmín.
- 3Vložíme mušle, 1 minutu je mícháme s ostrou kořeněnou směsí, potom přilijeme vývar. Hrnec zakryjeme poklicí a asi 12 minut mušle zvolna vaříme, než se otevřou; hrncem často třeseme. Odstraníme mušle, které se neotevřely.
- 4Děrovanou naběračkou přemístíme mušle do vyhřáté mísy. Vývar přelijeme do menšího hrnce a vaříme, až se asi polovina vyvaří. Přidáme šťávu z limetky, dochutíme pepřem a solí a omáčkou přelijeme mušle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.