Pikantní slepičí pomerančový bujon

135 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
25 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a papričky drobně pokrájíme. Palmová srdíčka ozdobně rozkrájíme (např.: do tvaru trojúhelníku).
  • 2
    V pánvi na rozpuštěném másle chilli a srdíčka krátce podusíme.
  • 3
    Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, nastrouháme a dáme do misky, přidáme 2 lžíce pomerančového likéru (Cointreau) a 2 lžíce pomerančové marmelády. Směs dobře vymícháme.
  • 4
    Jeden litr slepičího bujonu přivedeme k varu, přimícháme pomerančovou směs, potom přidáme chilli s palmovými srdíčky a pomalu vaříme 5-7 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem.
  • 5
    Pomerančový bujón podáváme ozdobený snítkou omyté petrželky kudrnky.
  • 6
    Slepičí bujón [28675]:
  • 7
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 8
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 9
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, potom hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 10
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme.
  • 11
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.