Pikantní špagety s masem
120 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůChléb toastový
- 2lžíceMléko polotučné
- 450gramůHovězí maso přední
- 1,2lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaCukr krupice
- 450gramůŠpagety
- 2,7litryVoda pitná
- Vývar zeleninový [42785]
- 4,8kusyBobkový list
- 480gramůCeler řapíkatý
- 144gramůCibule
- 96gramůFenykl čerstvý
- 144gramůMrkev kořen
- 1,2hrstiPetržel - nať
- 144gramůPórek
- 96gramůRajčata
- 48gramůTymián čerstvý
- 2,7litryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce s mlékem necháme namočit na kousky nakrájený toastový chléb. Hovězí maso umeleme, potom ho smícháme se 2 lžícemi nadrobno nakrájené petrželky, vejcem, solí, pepřem a cayenským pepřem. Z mléka vyjmeme namočený chléb, zbavíme ho přebytečné tekutiny a dohladka rozmícháme ve směsi. Z té následně uhněteme menší kuličky, které necháme 30 minut v chladničce. Potom je na rozehřálém oleji opečeme. Musíme je často obracet, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Pak je nasypeme do hlubší pánve, přidáme k nim sterilovaná rajčata i se šťávou, 400 ml zeleninového vývaru, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Pod pokličkou takto dusíme 30 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Poté je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak ozdobíme zbylou petrželkou.
- 2Zeleninový vývar:
- 3V hrnci na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme ještě nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata, přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Až bude vývar hotový, přecedíme ho a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.