Pikantní srnčí řízky
40 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 800gramůSrnčí kýta
- 60gramůSlanina vepřová
- 15gramůHořčice plnotučná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůŠunka dušená
- 10gramůČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
706 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je, osolíme a potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek šunky a slaniny a posypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí. Řízky přehneme na polovinu a okraje masa sepneme párátkem.
- 2Připravené řízky obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Zvolna je smažíme na pánvi na rozehřátém oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.