Pikantní suflé z ementálu
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5špetkaKari koření
- Na vymazání forem
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
63 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
834 mg
Cukr
362 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání metlou přivedeme k varu, poté necháme mírně vychladnout. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a kari kořením. Důkladně metlou šleháme, vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
- 2Formy na suflé vymažeme máslem, ihned do nich rozdělíme připravenou směs. Povrch každé posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 20 - 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.