Pikantní suflé z ementálu

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
63 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
834 mg
Cukr
362 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a zalijeme mlékem. Za stálého míchání metlou přivedeme k varu, poté necháme mírně vychladnout. Ochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a kari kořením. Důkladně metlou šleháme, vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
  • 2
    Formy na suflé vymažeme máslem, ihned do nich rozdělíme připravenou směs. Povrch každé posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 20 - 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.