Pikantní těstoviny s hříbky na víně, s pórkem a luštěninami
35 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceBazalka
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůZeleninový bujón
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Namočené sušené hříbky
- 20gramůHouby sušené
- 300mililitrůVoda pitná
- Vařené těstoviny
- 300gramůTěstoviny mušle
- 300litrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
4 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté sušené hříbky v misce zalijeme vodou a necháme je namočené asi 20 minut před vařením. Očištěný a umytý mladý pórek (hlavně bílou část) pokrájíme na tenké nudličky. Konzervované bílé fazole a cukrovou kukuřici scedíme a necháme okapat.
- 2Čerstvé lístky rozmarýnu a bazalky omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a papričku posekáme nadrobno.
- 3Hříbky scedíme, ale vodu z nich zachytíme. V hlubším hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm si za stálého míchání zpěníme pórek (smažíme ho asi 4 minuty), přidáme k němu hříbky, promícháme a smažíme 1 minutu. Poté přilijeme bílé víno, 50ml ze sušených hub, horký zeleninový bujón a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme fazole, cukrovou kukuřici, bylinky, chilli papričku, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a pomalu vaříme 6-7 minut.
- 4Ve větším hrnci si přivedeme vodu k varu, osolíme ji a jakmile začne voda vřít, nasypeme do ní těstoviny ve tvaru mušlí. Vaříme je podle receptu na těstovinách, dáváme pozor, aby se nepřevařily, ale byly al dente (vaříme je přibližně 6-8 minut podle druhu). Poté mušle scedíme, necháme odkapat a přidáme je do hrnce k ostatním ingrediencím. Vše budeme ještě míchat a vařit 1 minutu, pak hned horké těstoviny servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.