Pikantní Tofu se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 3lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2gramySůl
- 2lžíceKečup
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaNové
- 1kusPórek
- 200gramůKukuřice
- 200gramůHrášek
- 1lžíceMouka pohanková
- 200gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme, česnek utřeme, pórek pokrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme nadrobno. Sýr Tofu krájíme na kousky, na ně dáme sójovou omáčku, kečup, necháme chvíli stát. Na oleji zpěníme cibuli a orestujeme kousky žampiónů, které potom zalijeme třemi lžícemi vody a 5 minut podusíme. Na dušené houby přisypeme sýr s kořením, nakrájný pórek, hrášek a kukuřici, vše krátce orestujeme. Nakonec zaprášíme moukou a podlijeme asi 150 ml vody, poté ještě 10 minut dusíme. Pokrm servírujeme teplý, nejčastěji jako večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.