Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty
50 min.
Ingredience
- Koření do sáčku
- 1lžíceCeler - nať
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- Na ozdobu
- Na polévku
- 1,5litryVoda pitná
- 24kusůKrevety tygří
- 400gramůTreska aljašská
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 200mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 200gramůPaprika sterilovaná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, oloupanou mrkev pokrájíme na tenké kolečka a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Nakládané červené papriky v oleji osušíme a nakrájíme na proužky. Omytým krevetám odstraníme krunýře, střívko, ale ocasy jim ponecháme.
- 2Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme. Do sáčku na koření vložíme bobkový list, nové koření, černý pepř a několik omytých lístků celerové natě. Sáček uzavřeme.
- 3Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytou mraženou tresku, krunýře z krevet a pomalu vše vaříme 8-10 minut. Rybu s krunýři scedíme, vývar zachytíme, maso z ryby bez kůže pokrájíme na kousky.
- 4V druhém hrnci si rozehřejeme olej, na něm krátce zpěníme cibuli, po 2 minutách přidáme papriku, chilli, promícháme a společně restujeme 1 minutu. Přilijeme bílé víno, promícháme a vaříme další 3 minuty. Poté přilejeme scezený rybí vývar, vložíme sáček s kořením, přimícháme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Snížíme teplotu a vaříme pomalu 15 minut. Občas polévku promícháme. Nakonec přidáme do polévky kousky rybího masa, krevety a vaříme pouze 5-6 minut. Z polévky vyjmeme sáček s kořením, zamícháme do ní pokrájenou petrželku, dochutíme solí a podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.