Pikantní tresčí polévka s krevetami a rajčaty

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, oloupanou mrkev pokrájíme na tenké kolečka a cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Nakládané červené papriky v oleji osušíme a nakrájíme na proužky. Omytým krevetám odstraníme krunýře, střívko, ale ocasy jim ponecháme.
  • 2
    Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme. Do sáčku na koření vložíme bobkový list, nové koření, černý pepř a několik omytých lístků celerové natě. Sáček uzavřeme.
  • 3
    Do hrnce s vroucí vodou vložíme omytou mraženou tresku, krunýře z krevet a pomalu vše vaříme 8-10 minut. Rybu s krunýři scedíme, vývar zachytíme, maso z ryby bez kůže pokrájíme na kousky.
  • 4
    V druhém hrnci si rozehřejeme olej, na něm krátce zpěníme cibuli, po 2 minutách přidáme papriku, chilli, promícháme a společně restujeme 1 minutu. Přilijeme bílé víno, promícháme a vaříme další 3 minuty. Poté přilejeme scezený rybí vývar, vložíme sáček s kořením, přimícháme konzervovaná rajčata, sůl a pepř. Snížíme teplotu a vaříme pomalu 15 minut. Občas polévku promícháme. Nakonec přidáme do polévky kousky rybího masa, krevety a vaříme pouze 5-6 minut. Z polévky vyjmeme sáček s kořením, zamícháme do ní pokrájenou petrželku, dochutíme solí a podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.