Pikantní tuňák
25 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 5gramůProvensálské koření
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 15gramůKopr čerstvý
- 700gramůTuňák obecný
- 2lžíceOlej olivový
- Příloha
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 150gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 25gramůOlivová pasta černá
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme.
- 2Na přílohu smícháme na nudličky nakrájený fenykl, oloupaná nakrájená rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, olivovou pastu a česnek.
- 3Tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou.
- 4Plátky tuňáka dochutíme pepřem a solí a přidáme zeleninovou přílohu. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.