Pikantní tuňák

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme olivový olej, česnek a provensálské koření. Přidáme plátky tuňáka a obracíme je, aby se zálivkou pokryly. Přikryjeme je a necháme asi hodinu v chladničce marinovat, občas je obrátíme.
  • 2
    Na přílohu smícháme na nudličky nakrájený fenykl, oloupaná nakrájená rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, olivovou pastu a česnek.
  • 3
    Tuňáka vyjmeme z marinády, marinádu odložíme stranou. Tuňáka z každé strany 3-4 minuty grilujeme ve vzdálenosti 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát potřeme marinádou.
  • 4
    Plátky tuňáka dochutíme pepřem a solí a přidáme zeleninovou přílohu. Ozdobíme řezy limetky a koprem. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.