Pikantní vařené brambory s pečeným česnekem, hořčicí a olivovým olejem

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
95 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, v hrnci k nim přilijeme vodu, přimícháme sůl, kmín a vaříme přibližně 15 - 20 minut doměkka.
  • 2
    Mezitím neoloupanou menší hlavičku česneku upečeme v troubě, kterou jsme si rozehřáli na 200°C. Česnek pečeme ve slupce přibližně 15 minut.
  • 3
    Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme upečený česnek, který vymačkáme ze slupek. Ještě přidáme lžičku kremžské hořčice, olivový olej a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti brambory dosolíme a podáváme je hned horké jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.