Pikantní vepřové maso na slanině
130 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 4lžíceKečup
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2lžičkyKari koření
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
724 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso, slaninu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu a cibuli opražíme na oleji. Když je cibulka zpěněná, přisypeme nakrájené vepřové maso, okořeníme solí, pepřem a směs promícháme, zalijeme 500 ml vody a dusíme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, pokrm je hotov.
- 2Maso servírujeme teplé, promíchané s kari kořením, kečupem a posypané strouhaným eidamem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 10. 8. 2015
Pikantní vepřové maso na slanině
Protože jsem dělala recept na pikantní vepřové maso na nedělní oběd, myslela jsem, že mi ještě troška zbude na manželův pondělní oběd do práce. Ale všem nám tak chutnalo, že jsem mu musela připravit něco jiného. I když je v receptu doporučená příloha brambory a zelenina, trošku jsem ho pozměnila a směs smíchala s rýží. Zkuste to, je to opravdová dobrota, při které vás však pusa moc pálit nebude, takže kdo má rád jemně pikantní jídla je pro něho pikantní vepřové maso na slanině jako stvořené. Cibulka dodá masu tu správnou chuť a slanina ji nádherně podpoří. 😋