Pikantní vepřové řízečky s kešu oříšky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. 2 lžíce rýžového vína smícháme s 1/4 lžičkou soli a 1 lžičkou jedlého škrobu, maso vložíme do připravené směsi a odložíme stranou. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Cukr smícháme s octem, sójovou omáčkou, 2 lžícemi rýžového vína a 2 lžícemi škrobu.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, kešu oříšky osmahneme dozlatova a vyjmeme. Chilli papričky opečeme a vyndáme je z pánve. Maso opečeme na oleji z každé strany asi 4 minuty, přidáme pórek, zázvor a česnek a vše pečeme ještě asi 5 minut. Přidáme rozmíchaný škrob a za stálého míchání povaříme. Přimícháme kešu oříšky a podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.