Pikantní vepřové řízečky s kešu oříšky
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 1špetkaSůl
- 3lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 750gramůPórek
- 40gramůZázvor celý
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 5lžicOmáčka sójová
- 3lžíceOlej rostlinný
- 100gramůOřechy Kešu
- 5kusůChilli paprička
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. 2 lžíce rýžového vína smícháme s 1/4 lžičkou soli a 1 lžičkou jedlého škrobu, maso vložíme do připravené směsi a odložíme stranou. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Cukr smícháme s octem, sójovou omáčkou, 2 lžícemi rýžového vína a 2 lžícemi škrobu.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, kešu oříšky osmahneme dozlatova a vyjmeme. Chilli papričky opečeme a vyndáme je z pánve. Maso opečeme na oleji z každé strany asi 4 minuty, přidáme pórek, zázvor a česnek a vše pečeme ještě asi 5 minut. Přidáme rozmíchaný škrob a za stálého míchání povaříme. Přimícháme kešu oříšky a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.