Pikantní vepřový salát s hráškem
30 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyChilli paprička
- 60mililitrůLimetková šťáva
- 60mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOlej sezamový
- 130gramůHrášek
- 180gramůCibulka jarní
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 40gramůArašídy
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hrášek omyjeme a dáme vařit do osolené vody na 1 minutu, poté slijeme a necháme okapat. Maso osolíme a opepříme. Cibulku, koriandr a chilli papričky očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
- 2Maso necháme grilovat na grilovací pánvi cca 10-14 minut. Poté ho vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme chvíli rozležet.
- 3Připravíme si chilli dresink - chilli papričky smícháme s limetkovou šťávou, arašídovým a sezamovým olejem, cukrem a rybí omáčkou. V salátové míse smícháme hrášek, cibulku a chilli dresink, přidáme maso pokrájené na plátky, koriandr a arašídy. Opatřeně promícháme, dosolíme a dopepříme dle chuti a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.