Pikantní zelný salát s feferonkou

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čerstvé a pevné hlávky bílého zelí odstraníme vnější listy. Rozpůlíme ji, vyřízneme košťál. Takto připravené zelí nakrouháme na tenké nudličky.
  • 2
    Chilli papričky omyjeme, nakrájíme najemno. Červené feferonky také opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlené zbavíme semen, nakrájíme na tenké pásky.
  • 3
    Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Ve sklenici smícháme ocet s olejem, cukrem, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Dobře dresink rozmícháme, aby se cukr rozpustil. Podle chuti můžeme cukr přidat.
  • 4
    Připravíme si velkou mísu, do které dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, feferonky a chilli papričky. Zalijeme připraveným dresinkem, vše dobře promícháme.
  • 5
    Aby byl salát lahodný a křehký, necháme ho asi 1 hodinu odpočinout a lehce vychladit.
  • 6
    Podáváme v malých miskách s pečivem nebo přímo jako přílohu na talíř k hlavnímu jídlu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.