Pikantní zelný salát s feferonkou
20 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusFeferony
- 2kusyChilli paprička
- 1kusCibule červená
- 3lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvé a pevné hlávky bílého zelí odstraníme vnější listy. Rozpůlíme ji, vyřízneme košťál. Takto připravené zelí nakrouháme na tenké nudličky.
- 2Chilli papričky omyjeme, nakrájíme najemno. Červené feferonky také opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlené zbavíme semen, nakrájíme na tenké pásky.
- 3Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Ve sklenici smícháme ocet s olejem, cukrem, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Dobře dresink rozmícháme, aby se cukr rozpustil. Podle chuti můžeme cukr přidat.
- 4Připravíme si velkou mísu, do které dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, feferonky a chilli papričky. Zalijeme připraveným dresinkem, vše dobře promícháme.
- 5Aby byl salát lahodný a křehký, necháme ho asi 1 hodinu odpočinout a lehce vychladit.
- 6Podáváme v malých miskách s pečivem nebo přímo jako přílohu na talíř k hlavnímu jídlu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.