Pikardské jarní kuře na estragonu
110 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůEstragon
- 6stroužkůČesnek
- 250mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůŠlehačka
- 800gramůKuře
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
75 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
675 mg
Postup přípravy
- 1Dvě menší (asi 700 g) omytá a osušená jarní kuřátka zevnitř osolíme, opepříme. Z velkého svazku čerstvého estragonu odložíme několik snítek stranou, zbytek nahrubo nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se změklým máslem.
- 2Polovinou česnekového másla vymažeme kuřata zevnitř, poté je položíme na pekáč a pomažeme zbytkem česnekového másla. Osolíme, opepříme, posypeme sekaným estragonem a podlijeme suchým bílým vínem.
- 3Pečeme 1 - 1¼ hodiny v troubě předehřáté na 180°C do zlatova a do křupava. Upečená kuřata přendáme na talíř a zakryjeme alobalem, aby zůstala teplá. Do výpeku nalijeme šlehačku a za stálého míchání zvolna povaříme 4 - 5 minut, až omáčka zhoustne.
- 4Půlky kuřátek podáváme ozdobené estragonem, podlité smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.