Pilaf z bulguru s mangoldem
45 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůBulgur
- 1lžíceKorintky
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 800gramůMangold
- 2kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
25 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Papriku omyjeme a očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme najemno. Chilli papričku očístíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Vše vložíme do hrnce a na 2 lžících rozpáleného oleje krátce osmahneme. Oschutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.
- 2K zelenině přidáme bulgur, korintky a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme na mírném ohni cca 20min. Bulgur musí změknout.
- 3Mezitím omyjeme a očistíme mangold. Silné řapíky odřízneme, nasekáme na kostičky, listy nakrájíme na široké pruhy. Rajčata opláchneme a nakrájíme.
- 4Zbytek oleje zahřejeme a orestujeme na něm nejprve cca 3min řapíky mangoldu, poté přidáme listy, rajčata a ještě 2 minuty podusíme. Mangold vmícháme do pilafu, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.