Pilaf z husích jater

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
54 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opraná a osušená játra nakrájíme na středně velké kostky, které prudce opečeme na rozpáleném sádle.
  • 2
    Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme v kastrolku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dozlatova osmahneme. Do osmažené cibule vložíme opečená játra, přidáme papriku, zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a za stálého míchání spolu zasmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a krátce povaříme.
  • 3
    1 cibuli nakrájíme na kolečka a na 50 g sádla ji dozlatova osmažíme.
  • 4
    Z dušené rýže vytvoříme na talíři věnec, doprostřed klademe hotová játra a ozdobíme kolečky smažené cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.