Pilaf z husích jater
45 min.
Ingredience
- 500gramůJátra husí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůSlanina vepřová
- 3kusyCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 500gramůRýže dušená
- 150mililitrůVoda pitná
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
54 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opraná a osušená játra nakrájíme na středně velké kostky, které prudce opečeme na rozpáleném sádle.
- 2Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme v kastrolku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dozlatova osmahneme. Do osmažené cibule vložíme opečená játra, přidáme papriku, zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a za stálého míchání spolu zasmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a krátce povaříme.
- 31 cibuli nakrájíme na kolečka a na 50 g sádla ji dozlatova osmažíme.
- 4Z dušené rýže vytvoříme na talíři věnec, doprostřed klademe hotová játra a ozdobíme kolečky smažené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.