Pilaf z králičího masa
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1hrnekZelenina kořenová
- 2hrnkyRýže loupaná
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1kilogramKráličí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králičí předek nakrájíme na malé kousky, vykostíme a kosti vyvaříme na vývar. Cibuli a zeleninu nadrobno, podusíme na
- 2másle, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme
- 3doměkka.
- 4Rýži opražíme na másle, přilijeme osolený vývar a dusíme. Zapékací nádobu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
- 5Hotovou rýži smícháme s výpekem z masa a polovinu dáme do nádoby. Na ní dáme vrstvu masa a vrstvu rýže. Povrch uhladíme a potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme máslem.
- 6Pečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.