Pilaf z tresky
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVývar rybí
- 1kusBobkový list
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůOmáčka rajčatová
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
30 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso z tresky nakrájíme na malé kousky, osolíme, opeříme a obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přisypeme rýži. Podlijeme rybím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, zakryjeme pokličkou a necháme 15 až 20 minut dusit.
- 3Na jiné pánvi rozpálíme olej a kousky ryby na něm usmažíme dozlatova.
- 4Rybu s rýží promícháme, vyndáme bobkový list a podáváme jako hlavní chod s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.