Piniový chlebíček s čokoládou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1706 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
169 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
656 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme heru s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, mandlovým likérem a špetkou soli. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme mouku, solamyl, kypřící prášek do pečiva a nasekané piniové oříšky.
  • 2
    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 55 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a vychladlý chlebíček jí přelijeme a posypeme piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.