Piniový chlebíček s čokoládou
80 min.
Ingredience
- 250gramůHera
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1špetkaSůl
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůOříšky piniové
- 100lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 125gramůSolamyl - bramborový škrob
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Poleva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceVoda pitná
- 30gramůOříšky piniové
- 150gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1706 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
169 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
656 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme heru s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem, mandlovým likérem a špetkou soli. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme mouku, solamyl, kypřící prášek do pečiva a nasekané piniové oříšky.
- 2Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 55 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a vychladlý chlebíček jí přelijeme a posypeme piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.