Piperade se šunkou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 6krajícůChléb pšeničný (bílý)
- 8kusůVejce slepičí
- 6plátkůŠunka schwarzwaldská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi zahřejeme olej a za občasného míchání na něm doměkka opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky pokrájené papriky zhruba 15 - 20 minut.
- 2V misce rozšleháme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a odložíme.
- 3Když máme papriky s cibulí připravené, nalijeme na ně připravená vejce a za stálého míchání je zahříváme, dokud nezačnou tuhnout. Musejí však zůstat krémovitého vzhledu. Pánev s připravenou směsí odstavíme.
- 4Vmícháme nadrobno nakrájená rajčata zbavená semen a drobně nasekanou petrželku. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.
- 5Opečeme nasucho krajíčky bílého chleba, upravíme na ně připravenou směs s vejci, nazdobíme plátkem šunky a petrželkou. Podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.