Pirohy s houbami a kysaným zelím

90 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
60 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme do vody, pak je vymačkáme a nakrájíme. Listové těsto prohněteme a necháme 15 minut odpočinout.
  • 2
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno.
  • 3
    Vajíčko rozklepneme a bílek oddělíme od žloutku.
  • 4
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme víno, kysané zelí a nakrájené houby, promícháme, ochutíme kmínem, cukrem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit na mírném ohni. Uvařené necháme zchladnout a pak do směsi vmícháme 2 lžíce zakysané smetany.
  • 5
    Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme ho na 16 čtverců o rozměru asi 10 x 10 cm. Na každý čtverec dáme lžíci směsi z hrnce, okraje potřeme bílkem a čtverec přeložíme tak, aby vytvořil trojúhelník. Okraje k sobě pevně přimáčkneme a těsto na několika místech propíchneme vidličkou.
  • 6
    Na plech rozvineme pečicí papír a na něj naskládáme připravené plněné pirohy, přikryjeme je a necháme 30 až 45 minut odpočinout.
  • 7
    Pirohy před pečením potřeme žloutkem a plech s nimi vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, kde je pečeme 30 minut, až mají zlatavou barvu.
  • 8
    Zbylou smetanu smícháme s nasekanou pažitkou a podle chuti přidáme pepř a sůl.
  • 9
    Pirohy podáváme teplé s pažitkovou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.