Pirohy s houbami a rýží
60 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 500gramůListové těsto
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůRýže loupaná
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 30gramůCukr krupice
- 80gramůSádlo škvařené
- 100gramůHouby čerstvé
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 12 vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupané nasekáme nadrobno.
- 2Na polovině sádla osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, dosladíme.
- 3V hrnci na druhé polovině sádla osmažíme druhou cibuli nadrobno, přidáme rýži a 3 dl osolené vody a necháme vařit na mírném ohni doměkka. Do hotové rýže vmícháme nakrájené čerstvé houby.
- 4Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme porci zelí, vejce a rýže s houbami. Přeložíme, aby vznikl trojúhelník, a pečlivě stiskneme okraje k sobě. Pirohy poklademe na plech a potřeme ušlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.