Pirohy s houbami a rýží

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupané nasekáme nadrobno.
  • 2
    Na polovině sádla osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, dosladíme.
  • 3
    V hrnci na druhé polovině sádla osmažíme druhou cibuli nadrobno, přidáme rýži a 3 dl osolené vody a necháme vařit na mírném ohni doměkka. Do hotové rýže vmícháme nakrájené čerstvé houby.
  • 4
    Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme porci zelí, vejce a rýže s houbami. Přeložíme, aby vznikl trojúhelník, a pečlivě stiskneme okraje k sobě. Pirohy poklademe na plech a potřeme ušlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.