Pirohy s jehněčím masem

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem, poté jej pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, najemno nasekanou cibuli, pažitku a vařená vejce. Vše promícháme.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme masovou směs a asi 5 minut opékáme. Pak přidáme mouku s vodou a mícháme, dokud směs nezhoustne.
  • 3
    V míse smícháme mouku, sůl, cukr, máslo, přidáme zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 60 minut do chladničky.
  • 4
    Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj kolečka. Do středu každého kolečka dáme trochu náplně, okraje těsta potřeme vodou, překlopíme a slepíme.
  • 5
    Plech vyložíme pečícím papírem a pirohy na něj urovnáme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut.
  • 6
    Po upečení podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.