Pirohy s jehněčím masem
60 min.
Ingredience
- Masová náplň
- 1lžíceMléko polotučné
- 250gramůJehněčí maso
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžícePažitka
- 2kusyVejce slepičí
- 350lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceVoda pitná
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- Těsto
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chléb nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem, poté jej pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, najemno nasekanou cibuli, pažitku a vařená vejce. Vše promícháme.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přidáme masovou směs a asi 5 minut opékáme. Pak přidáme mouku s vodou a mícháme, dokud směs nezhoustne.
- 3V míse smícháme mouku, sůl, cukr, máslo, přidáme zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 60 minut do chladničky.
- 4Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj kolečka. Do středu každého kolečka dáme trochu náplně, okraje těsta potřeme vodou, překlopíme a slepíme.
- 5Plech vyložíme pečícím papírem a pirohy na něj urovnáme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut.
- 6Po upečení podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.