Pirohy se smaženými bramborami
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 300gramůBrambory
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůCibulka jarní
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůKmín drcený
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
482 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce na mírném ohni. Vaříme asi 5 minut od chvíle, kdy voda začala vřít, scedíme a necháme vychladnout.
- 2Zatím na velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme jarní cibulku doměkka. Přidáme nasekaný česnek, krátce orestujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky, vmícháme do cibulky a opékáme, dokud nezačnou zlátnout. Průběžně mícháme, osolíme, okmínujeme, opepříme.
- 3Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce. Na střed každého čtverce rozložíme opečené brambory, těsto přeložíme a důkladně stiskneme okraje. Plech vyložíme pečícím papírem a pirohy s dostatečným odstupem na něj rozložíme. Potřeme ušlehaným vejcem a posypeme sýrem, který plochou dlaně vtiskneme do těsta.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut dozlatova. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.