Pirohy se smaženými bramborami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
46 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
482 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce na mírném ohni. Vaříme asi 5 minut od chvíle, kdy voda začala vřít, scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Zatím na velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme jarní cibulku doměkka. Přidáme nasekaný česnek, krátce orestujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky, vmícháme do cibulky a opékáme, dokud nezačnou zlátnout. Průběžně mícháme, osolíme, okmínujeme, opepříme.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce. Na střed každého čtverce rozložíme opečené brambory, těsto přeložíme a důkladně stiskneme okraje. Plech vyložíme pečícím papírem a pirohy s dostatečným odstupem na něj rozložíme. Potřeme ušlehaným vejcem a posypeme sýrem, který plochou dlaně vtiskneme do těsta.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut dozlatova. Podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.