Pirohy z bramborového těsta s uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůPšeničná krupice
- 150gramůUzené maso vařené
- 1litrVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.
- 2Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s třetinou nakrájeného uzeného masa.
- 3Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do něj pak vmícháme směs uzeného masa s česnekem.
- 4Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme uzené maso, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.