Pirohy z bramborového těsta se zelím

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
360 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Česnek oloupeme, prolisujeme. Kysané zelí necháme okapat a rozkrájíme ho na malé kousky. Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku, prolisovaný česnek a sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme nakrájené zelí, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme. V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.