Pirohy z bramborového těsta se zelím
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůPšeničná krupice
- 2000gramůZelí kysané
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Česnek oloupeme, prolisujeme. Kysané zelí necháme okapat a rozkrájíme ho na malé kousky. Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku, prolisovaný česnek a sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme nakrájené zelí, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme. V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.