Pirohy z listového těsta s mletým masem a kroupami

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyjeme kroupy, dáme do hrnce zalijeme 5 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky majoránky a vaříme je přibližně 50 minut doměkka. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem. Uvařené kroupy scedíme.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme mleté vepřové maso a společně restujeme přibližně 4-5 minut. Maso ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, chilli a lžičkou kečupu. Promícháme, přidáme kroupy a znovu směs promícháme a případně dochutíme solí. Pánev s masem odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout.
  • 3
    Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát silný 0.5 cm. Formičkou o průměru přibližně 10 x 10 cm. Do středu koleček naneseme 2 lžíce masové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a dobře je k sobě přitiskneme. Pirohy dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova.
  • 4
    Podáváme je teplé i vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.