Pirožky s bramborami

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s kypřicím práškem, solí, přidáme rozpuštěné máslo a rozšlehaný jogurt. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
  • 2
    Cibuli pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rozmačkané vařené brambory a na jemno rozsekané feferony. Ochutíme solí, kořením, důkladně promícháme. Na mírném ohni ještě krátce prohřejeme.
  • 3
    Těsto znovu propracujeme, vyválíme, nakrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky. Poklademe na ně bramborovou směs, okraje navlhčíme a pevně přitiskneme. V rozpáleném oleji osmažíme do zlatova a podáváme.
  • 4
    Horké koření [39441]:
  • 5
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.