Pistáciový věnec
90 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePomerančová kůra
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2centilitryRum
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSolamyl
- 1lžíceHera
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Krém
- 500mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCukr krupice
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 150gramůPistácie
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme máslo s cukrem, špetkou soli, vejci. Pak přimícháme pomerančovou kůru, sezamový olej, rum, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a vše důkladně promícháme.
- 2Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
- 3V kastrůlku smícháme mléko, cukr, vanilkový pudink a připravíme hustý pudink. Pak necháme pudink vychladnout.
- 4V míse utřeme do pěny máslo s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháváme studený vanilkový pudink a vyšleháme jemný vanilkový krém.
- 5Bábovkový věnec dvakrát podélně rozřízneme a všechny části k sobě slepíme vrstvou vanilkového krému. Zbytkem krému potřeme celý věnec a nakonec ho celý bohatě posypeme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.