Pitěrský dušený candát
45 min.
Ingredience
- 800gramůCandát obecný
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kusCibule
- 0,5kusCitrony
- 12kusůOlivy zelené
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKapary sterilované
- 200mililitrůKečup
- 150mililitrůVíno červené
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného staženého candáta bez hlavy, ploutví a ocasu nakrájíme na porce. Dále na tenké nudličky nakrájíme velkou mrkev, na tenké plátky sterilované okurky, velkou cibuli, půlku citronu a zelené olivy bez pecek.
- 2V kastrole osolenou rybu na másle zprudka opečeme na každé straně 3 minuty. Pak stáhneme oheň, přidáme nakrájenou zeleninu a citron, propláchnuté kapary, zalijeme kečupem s červeným vínem a zakryté 12-15 minut pomalu dusíme.
- 3Hotový pokrm podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami, posypanými sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.