Pivní guláš
100 min.
Ingredience
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 750gramůHovězí kližka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
- 2K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.