Pivní guláš z vepřového masa
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryVoda pitná
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
946 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.
- 2Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme kousky masa a orestujeme je. Směs okořeníme, opepříme a osolíme, přilijeme pivo, promícháme a maso dusíme do měkka.
- 4V malém hrnku si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku.
- 5Měkké maso podlijeme vodou a guláš zahustíme jíškou. Pak do něj ještě přimícháme prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a krátce ho povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.