Pivní hovězí guláš
80 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí kližka
- 4kusyCibule
- 4lžíceSádlo škvařené
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, většinu nakrájíme najemno, menší část na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce s trochou soli.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom přidáme maso a za stálého míchání prudce pečeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou maso dusíme doměkka. V průběhu dušení přiléváme podle potřeby vodu a maso občas zamícháme.
- 4K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme.
- 5Porce na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule a houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.