Pivní polévka s feferony
45 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyFeferony
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusKedlubna
- 0,5lžičkaSůl
- Na osmažení
- 5plátkůVeka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 25gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Feferonky a papriku zbavíme semen, spolu s očištěnou zeleninou nakrájíme na nudličky a smažíme na másle s olejem. Poté přimícháme mouku, orestujeme, zalijeme pivem s vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme. Hotovou polévku rozmixujeme. Podáváme s plátky chleba, které jsme osmažili na másle a posypali strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.