Pizza česneková
28 min.
Ingredience
- Náplň
- 160gramůČesnek
- 100gramůPetržel kudrnka
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 120gramůOlej olivový extra panenský
- Těsto na pizzu
- 20gramůCukr krupice
- 14gramůDroždí sušené
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 20gramůSůl mořská
- 650mililitrůVoda pitná
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
- 2Stroužky česneku prolisujeme, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a promícháme, petrželku posekáme najemno. Těsto potřeme česnekovou směsí, posypeme petrželkou, osolíme, hodně opepříme a těsto na několika místech prořízneme. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme. Můžeme ji nalámat na menší kusy a podávat jako chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.