Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
75 min.
Ingredience
- 3decilitryMléko nízkotučné
- 1decilitrOlej olivový
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůSolamyl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaOregano sušené
- 20gramůDroždí
- 0,5lžičkaMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na malé kousky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na jemno.
- 2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku, pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.
- 3Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.
- 4Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
- 5Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou slaninu a papriku. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.
- 6Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 3. 2016
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Ten chlebík vypadá moc hezky, podařil se. A věřím, že stejně dobře i chutná.🙂
Anonymní uživatel
út 8. 3. 2016
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Pizza chleba krásně nakynul. Je zabarvený do růžova od papriky. Je dobrý a hezky nám to tu provoněl 🙂