Pizza cipolla
50 min.
Ingredience
- 400gramůTěsto na pizzu
- 650gramůCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůOregano čerstvé
- 70gramůŠunka parmská
- 100gramůSýr Gruyére
- 10mililitrůOlej stolní
- 10gramůBazalka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenké kroužky a na oleji orestujeme.
- 2Předehřejeme troubu na 200 °C. Okořeníme rajčata solí, pepřem a oreganem.
- 3Vyválíme těsto na pečicí plech. Plech nebo formu na pizzu vymažeme olejem a položíme na ni těsto. Šunku jemně posekáme, sýr jemně nastrouháme.
- 4Na těsto rozložíme rajčata a na ně cibuli. Posypeme nasekanou šunkou.
- 5Zasuneme plech s pizzou na nejnižší rošt trouby a pečeme přibližně 30 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení posypeme povrch pizzy sýrem. Podáváme ozdobené bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.