Pizza čtyř ročních období
45 min.
Ingredience
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 6gramůCukr krupice
- 7,5gramůDroždí
- 17,5mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 107,5mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyFeferony
- 250gramůRajčata
- 150gramůMozzarela na pizzu 40%
- 50gramůMušle slávky
- 25gramůŠunka dušená
- 2kusySardelové řezy
- 50gramůArtyčoky
- 1hrstOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr moučkový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1473 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
22 g
Sacharidy
256 g
Vláknina
15 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 2Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté. Těsto vložíme na vymaštěný plech.
- 4Všechny rajčata až na jedno rozmačkáme, vložíme do hrnce a zahřejeme. Následně dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Těsto na plechu potřeme studenou směsí, kterou jsme si právě připravili.
- 5Čtvrtinu pizzy obložíme artyčoky, jarní cibulkou nakrájenou na tenké kroužky a feferonkami na pizzu. Další část pizzy ozdobíme plátkem šunky, plátky rajčete a lehce ji opepříme. Třetí část obložíme mušlemi, které posypeme nakrájenou paprikou. Na zbývající část pizzy rozložíme olivy a na drobno nakrájené sardelové řezy. Celou pizzu pak můžeme ještě ozdobit mozzarelou.
- 6Pizzu vložíme do předehřáté trouby a na 250 stupňů pečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.