Pizza čtyř ročních období
40 min.
Ingredience
- 6lžicOmáčka rajčatová
- 125gramůKlobása Chorizo
- 25gramůHouby sušené
- 45gramůArtyčoky
- 25gramůMozzarella
- 3kusyAnčovička - filety
- 2lžičkyKapary
- 4kusyOlivy černé
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
527 mg
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu vyválíme na placku o průměru 25 cm. Dáme na vymazaný pečící plech a ohneme mírně okraje. Necháme přikryté kynout 10 minut na teplém místě, poté pizzu potřeme rajčatovou omáčkou až téměř k okraji.
- 2Čtvrtinu pizzy poklademe plátky klobásy, další houbami, třetí artyčoky a poslední mozzarellou a ančovičkami. Navrch dáme kapary, bazalku a olivy, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.