Pizza Italiano

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
65 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Rajčata omyjeme, nakrájíme na kolečka, zakápneme olivovým olejem a rozložíme na korpus pizzy. Posypeme na kolečka nakrájeným česnekem, poklademe na kolečka nakrájenou mozzarellou, osolíme, posypeme oreganem a kapary.
  • 7
    Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem.
  • 8
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.