Pizza Italiano
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 45lžicOlej olivový
- 6stroužkůČesnek
- 200gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 10kusůKapary
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 45mililitrůOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
65 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Rajčata omyjeme, nakrájíme na kolečka, zakápneme olivovým olejem a rozložíme na korpus pizzy. Posypeme na kolečka nakrájeným česnekem, poklademe na kolečka nakrájenou mozzarellou, osolíme, posypeme oreganem a kapary.
- 7Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem.
- 8Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.