Pizza kapsy se salámem a olivami
35 min.
Ingredience
- 80gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůMozzarella
- 375mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyDroždí sušené
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 120gramůSalám Boloňský
- 60gramůOlivy černé
- 30gramůSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, cukru a vlažné vody, uděláme kvásek a necháme vzejít.
- 2Mouku, olej a sůl, smícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
- 3Zpracujeme hladké a pružné těsto, necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
- 4Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme placku o průměru cca 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem nebo do formy na pizzu.
- 5Polovinu pizzy pomažeme rajskou omáčkou s česnekem, posypeme sýry, obložíme salámem, chilli, olivami a špenátem.
- 6Těsto přehneme a okraje přitiskneme, vznikne kapsa, potřeme olejem a pečeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.