Pizza kapsy se salámem a olivami

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, cukru a vlažné vody, uděláme kvásek a necháme vzejít.
  • 2
    Mouku, olej a sůl, smícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
  • 3
    Zpracujeme hladké a pružné těsto, necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
  • 4
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme placku o průměru cca 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem nebo do formy na pizzu.
  • 5
    Polovinu pizzy pomažeme rajskou omáčkou s česnekem, posypeme sýry, obložíme salámem, chilli, olivami a špenátem.
  • 6
    Těsto přehneme a okraje přitiskneme, vznikne kapsa, potřeme olejem a pečeme 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.