Pizza Marinara Ambiente

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
3 g
Cukr
94 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na pizzu Ambiente:
  • 2
    Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.
  • 3
    Těsto necháme aspoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.
  • 4
    Nakynuté bochánky těsta vypracujeme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Sterilovaná rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek, celé lístky bazalky, sušené oregano a zakápneme směsí olivového a slunečnicového oleje.
  • 5
    Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě předehřáté na maximum.
  • 6
    Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, a pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.