Pizza Marinara Ambiente
33 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyPassata (drcená rajčata)
- 60gramůOlej olivový
- 60gramůOlej slunečnicový
- 75gramůČesnek
- 10gramůBazalka
- 4gramyOregano sušené
- Těsto na pizzu Ambiente [47097]
- 150gramůDroždí
- 1,4kilogramyMouka pšeničná hladká
- 75gramůSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
3 g
Cukr
94 mg
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu Ambiente:
- 2Smícháme hladkou mouku, nejraději italskou 00 caputo, s rozdrobeným čerstvým droždím. Osolíme, přilijeme vodu, dobře promícháme a propracováváme rukama v hladké těsto, které se nesmí lepit na ruce. Podle potřeby přiléváme vodu nebo podsypáváme moukou.
- 3Těsto necháme aspoň hodinu vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na části (cca 300 g). Z jednotlivých kusů těsta vyválíme bochánky, které necháme přiklopené kynout přes noc. Z těsta pak vyválíme tenké základy pro pizzu.
- 4Nakynuté bochánky těsta vypracujeme na jednotlivé pizzy. Těsto tvarujeme výhradně rukama, nikdy nepoužíváme váleček. Sterilovaná rajčata propasírujeme přes hrubý cedník a rajčatovou hmotu rozetřeme doprostřed pizzy. Přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek, celé lístky bazalky, sušené oregano a zakápneme směsí olivového a slunečnicového oleje.
- 5Pizza by se měla péct 1 minutu v peci rozpálené na 500°C, případně 3 minuty v normální troubě předehřáté na maximum.
- 6Po vyndání z trouby počkáme asi 20 vteřin, a pak pizzy rozkrájíme. Během této doby těsto natáhne chuť a vůni všech ingrediencí.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.