Pizza rustica
80 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 55gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůSýr Ricotta
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100gramůMozzarella
- 125gramůProsciutto sušené
- 3kusyVejce slepičí
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 12gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, soli, prášku do pečiva a pokrájeného másla si připravíme drolivou směs. Vmícháme cukr, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladničky.
- 2Ricottu smícháme se 3 vejci, strouhanými sýry, pokrájeným prosciuttem a petrželkou a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.
- 3Těsto rozdělíme na třetiny. Dvě části rozválíme na větší plát a vyložíme jím kulatou pečící formu. Přečnívající okraje těsta ořízneme. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a vršek uhladíme.
- 4Rozválíme zbylé těsto a přikryjeme jím naplněné těsto ve formě. Okraje těsta dobře stlačíme.
- 5Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.