Pizza rustica

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
44 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, soli, prášku do pečiva a pokrájeného másla si připravíme drolivou směs. Vmícháme cukr, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladničky.
  • 2
    Ricottu smícháme se 3 vejci, strouhanými sýry, pokrájeným prosciuttem a petrželkou a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.
  • 3
    Těsto rozdělíme na třetiny. Dvě části rozválíme na větší plát a vyložíme jím kulatou pečící formu. Přečnívající okraje těsta ořízneme. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a vršek uhladíme.
  • 4
    Rozválíme zbylé těsto a přikryjeme jím naplněné těsto ve formě. Okraje těsta dobře stlačíme.
  • 5
    Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.