Pizza s ančovičkami a mandlemi
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 15gramůDroždí
- 85mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOříšky piniové
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 2lžíceHrozinky
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3kusyCibule
- 85mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMandle plátky
- 2,5šálkyMouka polohrubá
- 125mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, sůl, droždí, polovinu oleje a trochu směsi vody a mléka. Postupně přidáme zbytek mléka s vodou a pomalu vytváříme těsto. To zpracováváme deset minut, pak ho necháme hodinu pod utěrkou kynout.
- 2Na zbytku oleje osmažíme kolečka cibule.
- 3Těsto vyválíme do velikosti pečícího plechu, vložíme ho na omaštěný plech, položíme na něj cibuli, nasekané ančovičky, oříšky, hrozinky, mandle, plátky paprik, pizzu osolíme, opepříme a pečeme patnáct minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.