Pizza s červenou cibulí a čedarem

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 53 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm osmahneme.
  • 7
    Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a čedar nastrouháme.
  • 8
    Na korpus pizzy postupně klademe orestovanou cibuli, plátky rajčat, chilli papričku, kolečka červené cibule a vše posypeme čedarem.
  • 9
    Poté si připravíme smetanovou omáčku. V mixéru rozmixujeme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, vejce, mouku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Takto připravenou omáčkou přelijeme pizzu a posypeme bazalkou.
  • 10
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 50 minut.
  • 11
    Po upečení zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.