pizza s hovězím masem a jarní cibulkou
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusCibulka jarní
- 3kusyFeferony
- 300gramůHovězí maso mleté
- 2lžíceKmín celý
- 4kusyRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 6gramůCukr krupice
- 7,5gramůDroždí
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 107,5mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1519 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
55 g
Sacharidy
193 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Rajčata oloupeme (popřípadě můžeme použít konzervu s oloupanými rajčaty) a nakrájíme na drobné kousky. Feferonky zbavené semínek pak nakrájíme na drobno.
- 7Omyjeme petržel a nasekáme ji na drobno. Mleté maso smícháme se zeleninou a kořením. Vše pak pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeneme na těsto, které jsme si připravili na plechu. Polijeme olivovým olejem a pečeme cca 25 minut na 220 stupňů.
- 8Na závěr pizzu ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.