pizza s hovězím masem a jarní cibulkou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1519 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
55 g
Sacharidy
193 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Rajčata oloupeme (popřípadě můžeme použít konzervu s oloupanými rajčaty) a nakrájíme na drobné kousky. Feferonky zbavené semínek pak nakrájíme na drobno.
  • 7
    Omyjeme petržel a nasekáme ji na drobno. Mleté maso smícháme se zeleninou a kořením. Vše pak pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeneme na těsto, které jsme si připravili na plechu. Polijeme olivovým olejem a pečeme cca 25 minut na 220 stupňů.
  • 8
    Na závěr pizzu ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.